top of page

 

     "Make love not war" este îndemnul hippie pentru pace, pentru armonie şi acceptarea diferenţelor culturale. Acest slogan anti-razboi este asociat în general cu perioada hippie din anii' 60 din America. Acesta a fost folosit iniţial în marşurile împotriva razboiului din Vietnam dar a fost folosit și împotriva altor războaie cum ar fi Razboiul din Golf. 

    Originile acestei lozinci sunt neclare unii susţin că inventatorul ar fi Gershon Legman, alţii susţin că ar fi cântăreţul american Rod McKuen. Cei care au popularizat aceast slogan au fost Penelope și Franklin Rosemont. Totul a început în aprilie 1965, când cei doi au împarţit flaiere cu “ Let’s make love, not war” cu ocazia zilei “ Mother’s Day Peace”. Acesta a prins foarte repede la public, astfel el a devenit unul dintre cele mai cunoscute sloganuri la nivel internaţional.

      

      

      Flower Power a fost un slogan folosit de mişcarea contraculturii americane în timpul sfârşitul anilor 1960 şi începutul anilor 1970 ca un simbol de rezistenţă pasivă şi nonideologie violenţa. Îşi are rădăcinile în mişcarea de opoziţie la războiul din Vietnam. Expresia a fost  inventată  de un american Beat, poetul Allen Ginsberg în 1965, ca un mijloc de a transforma protestele de anti-razboi în spectacole paşnice, pozitive. Termenul a devenit mai târziu generalizat ca trimitere la mişcarea hippie şi o cultură de muzică psihedelică, arta psihedelică şi permisivităţi sociale. Tot mai des hippioţii începeau să poarte haine cu flori colorate cât mai stridente. 

              Acest slogan se traduce "Puterea Florilor". Acest nume are două origini. În primul rând încercarea hippioţilor de a se apropia de natură. Pe de altă parte, îşi are originile în momentul în care mai mulţi tineri au mers la războiul din Vietnam şi au pus în ţevile puştilor câte un fir de floare.

Slogane

bottom of page