top of page

Muzică

        Muzica a prins rădăcini din folk iar muzicienii ieșeau ușor din depresie. Nume precum Peter Seeger sau Woody Guthrie; soliști precum Bob Dylan, Arlo Guthrie sau Joan Baez; festivaluri precum Newport Folk Festival atrăgeau din cei în ce mai mulți omeni și gânditori pentru a împărtăși un țel comun.

     Pentru hippioți, muzica era un mod de protesc pașnic. Cu ajutorul versurilor aceștia transmiteau tot ce au de spus. Toate melodiile aveam mesaj de pace, de iubire, de toleranță și de liberatate. Unele versuri au rămas celebre și în ziua de astăzi: "Imagineaza-ți că nu există averi/ Mă întreb dacă poți/ Că nu există lăcomie sau foamete/ Imaginează-ți o frăție a tuturor oamenilor/ Imaginează-ți că toți oamenii împart egal lumea" (John Lennon).

     Muzica hippioţilor este cântată însăşi de artişti care erau în ideologia hippiotă:Janis Joplin, Steppenwolf, The Animals, Melanie Safka, Joan Baez, Jimi Hendrix, Jim Morrison, John Lenon, Bob Dylan, Grateful Dead sunt hippies prin excelenţă, artişti care sunt ascultaţi la fel de mult şi în ziua de astăzi. Aceștia au reușit să transmită mereu ce au de zis. Au influențat gândirea multor persoane și i-au ajutat să își găsească identitatea. Cu ajutorul lor generația hippie a reușit să devină o generație care a schimbat lumea. "... Poate că este momentul anului. Da, și poate că este momentul omului. Nu știu cine sunt. Dar viața este pentru a învăța." (Joni Mitchell, Woodstock 1970)

    Cultura hippie a prins rapid în toata lumea, inclusiv în România (trupele romanesti din perioada hippie: Mondial, Phoenix, Sfinx şi cântăreţi ca Florian Pitiş).

Janis Joplin

Phoenix

Bob Dylan

Jim Morrison

Jimi Hendrix

John Lennon

bottom of page